Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Ngjarje botërore"

==1779==
* deri 1782: rrethimi i kotë i Gjibraltarit (anglezë) nga ana e Spanjës, mirëpo suksese në Menoca.
==1780==
* Kundër luftës britanike (Kaper), Rusia, Franca, Spanja, Holanda, Suedia, Danimarka, Austria dhe Prusia vendosin neutralitetin e armatusor detar. Shkau ishte se flamunjët netutral i mbronin të mirat materiale të armiqëve jashtë luftës. Ky vendim, më vonë u muar edhe në të drejten ndërkombtare detare.
 
==1781==
* Fitore të flotës britanike nën udhëheqjen e Adm. Rodney kundrejt Spanjës, në Indin perendimore tek Shën Vincenti (St. Vincent).
2.797

edits