Dallime mes rishikimeve të "Suretu Hudë"

573 bytes added ,  12 vjet më parë
No edit summary
Nuk ka anjë gjallesë në tokë që All-llahu të mos ia ketë garantuar furnizimin e saj, Ai e di vendbanimin dhe vendstrehimin e saj (pas vdekjes). Të gjitha (këto) janë në librin e njohur (Levhi Mahfudhë).
=====7=====
Ai është i cili krijoi qiejt e tokën brenda gjashtë dite (fazave), e Arshi (Froni) i Tij kishte qenë (më parë) mbi ujë, që t’ju sprovojë, se cili prej jush është më vepërmirë. Nëse ti u thua: “Ju do të ringjalleni pas vdekjes!” Ata që nuk besuan thonë: “Kjo (çka na thua) nuk është tjetër vetën se magji e hapur.
 
faliminderit i takon zotit qiellit etokes,qe zotin edojna se eshte 1, dhe i derguari i tij igjall eshte hasret isa pengamer i tokes bitit i mehremes dhe allahu me frymen evet eka fal eka dhan me denua njerzit dhe tani eka mar dhe flm prej hasretises pengamer iderguari i allahut amin. lavdi perendis allahu eshte drita jeme amin, dhe pse eshte ter zoti me hasret isen asht ne drit amin. na lodhemi dhe allahu kur nuklodhet forca zotit me te me ne me krejt amin me hasret isen amin. krejt pengamerat jan te vdekur por me frymen eallahut qe nuk ka rejt asht hasret isa amin.
 
=====8=====
Nëse Ne e vonojmë ndëshkimin për një kohë të shkurtër kundër tyre, ata thonë: “çka po e pengon atë?” Le të dijnë se ditën kur t’u vijë, ai nuk zbrapët prej tyre, ata do t’i rrethojë ai (dënimi) me të cilin talleshin.
Anonymous user