Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

 
=====Cilët janë më të vjetër malet e larta apo të ulta?=====
{{dygishta}} [[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Malet e vjetra janë më ulëta se malet e reja.'' Faleminderit Ekspert. Ashtu është, malet e vjetra janë më të ultëulët sepse nukata bënëi jane të nën vlerësohetnenshtruar forcaforces ese erës, e shiut dhe forcatforcave te tjera të erozionit. Sot, këto jane me të vërtet janë të ultë në krahasim me malet e reja. Në anën tjetër, malet e reja janë krijuar rishtazi - për moshën e tokës - dhe erozioni ende nuk i ka ''gdhendur''
 
=====Çfarë mali është Sierra Nevada?=====
Anonymous user