Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Angelika Beer"

ska përmbledhje të redaktimeve
(vetem ka 1 ero për secilën pozit edhe mundet me jetu)
 
No edit summary
|}
==1957==
*24 maj : Më 24 maj, në Kiel, Shlehi-Holshtajn, lindë Angelika Beer (Angelika Beri).<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
== 1979 ==
* E gejmë si bashkë themenluese e Listës për demokraci dhe mbrojtje të ambientit, për Shlehi-Holshtajn (Schleswig-Holstein).<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
== 1980 ==
* E gjemnë si bashkë themeluese e "TË GJELBËRVE" (në Gjermani). Nga kjo kohë edhe antare në bashkin e qarkut Neojmynster (Neumünster).<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
== 1987 ==
*deri më 1990: Zgjidhet deputete e Kuvendit Federativ të Gjermanis (Bundestag) dhe si anëtare e grupit parlamentar për Nato dhe Këshillin e Bashkimit Evropianë. Deri në vitin 1990.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
== 1990 ==
*deri më 1994: Dëftuese (referente) për të drejtat e njeriut dhe kordinatore e kamanjës kundër përdorimit të minave (''medico internacional'') .<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
==1991==
*deri më 1994: antare e këshillit udhëheqës të partisë të gjelbërve "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN".<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
==1994==
*deri më 1998: Kryesuese e grupit parlamentar gjermano-skaninav të periodës së 13 zgjedhore në Kuvendin Federativ të Gjermanisë.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*deri më 2002: Delegate e Kuvendit Fedeartiv të Gjermanisë .<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*deri më 2002: Zëdhënse dhe Kryegrua e partisë "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN " pranë këshillit të mbrojtjes dhe nënkëshillit për kontrollimin e armatimit, çarmatimit dhe ''nonproliferacionit''.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref> *deri më 2002: Anëtare e këshillit të entit për punë të jashtme dhe çështje të jashtme të Bashkimit Evropian. Anëtare në Tubimin veri atlantik.
*deri më 2002: Zëvendëse e grupit parlamentar gjermano-skandinav dhe antare në grupin parlametar turko-gjermanë pranë Kuvendit Fedeartiv të Gjermanisë.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
== 2002 ==
*deri më 2004: Udhëheqëse e këshillit federativ të partisë "BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN".<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
==2004==
*nga gushti: antare e Parlamentit të Bashkimit Evropian.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*nga gushti: antare e këshillit në entin për punë të jashtme si dhe nënkëshillit për politikën e mbrojtjes dhe atë të siguris.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*nga gushti: koordinatore e delegaciont të Parlamentit të Bashkimit Evropian për Iranin.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*nga gushti: antare e tubimit parlametar të Natos.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
*nga gushti: antare e përhershme e Këshillit të Kuvendit Federativ Gjerman pranë Këshillit Evropian.
*nga gushti: koordinatore e delegaciont të Parlamentit të Bashkimit Evropian për Maqedoni.<ref name=AB>[http://www.angelika-beer.de/index.php?/s,2,3/o,article,33/ Amëza personale publike: "Tabellarischer Lebenslauf "]</ref>
==Dëftime==
<references/>
10.849

edits