Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi:Hipi Zhdripi/shkresa për punë 000/1999-2007"

 
Kishte të drejtë, fytyrat maqedone përbënin një përqindije shumë shumë të vogël, të tërë doganës. Ishte kufi shqiptar. Ishin fytyra nën uniforma, ishin fytyra që ato para të nxierrura nga populli si bakshish, i shpenzonin për pula të pjekura, për raki. Ishin fyrya si e atij, që dy-tri javë më parë Hipin e kishte udhëruar të lexonte seqë shkuante në fletë udhëtimin e tij (''Ky dokumen është i pa vleshëm në RSFJ''). Ishin me një fjalë mbeturina që kishin marrë poste dhe në kufi kishin krijuar një tregë shpekulantësh. Një treg nga i cili ndoshta edhe ata me nevojë përfitonin, por fitimet e këtyre njerzëve në nevojë nuk ishin më të larta se një pulë e pjekur e atyre fytyrave nën uniformen e shtetit të Republikës së Maqedonis.
 
Për rreth dhe në zonën neutralen u bë një rrëmujë, anash rrugës gjendej edhe një rrugë tjetër nëpër të cilën shkoj një kolonë e KFOR-it. Hipi nisë në drejtim të kulibës së dezinfektuesve. Arriti aty, hyri brenda dhe priti deri sa erdhë fytyra e maqedonit. Kur hyri ai, Hipi i tha që t'ja këthente 5 markat. Edhe ai hapi fijoken, nxierri parat dhe ja kthej Hipit. Hipi u nisë në drejtim të kufirit. Ecte drejtë, u fut nën strehen e doganës dhe mundohej të shihte të vëllan dhe për një moment e pa duke ja bërë me dorë. Hipi vazhdojë të ecte, askush nuk e ndalte. Si duket puna ishte kryer.
 
Kur u takua me të vëllan filloj grindja. Kokë derri kishte paguar 20 marka. Por për Hipin nuk ishn në pyetje sasia. Ishin në pyetje fjalët që kishte lexuar në anglisht para ati kopuki dy-tri javë më parë : ''Ky dokument nuk vlenë për RSFJ''.
10.849

edits