Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi:Hipi Zhdripi/shkresa për punë 000/1999-2007"

Hipi vazhdoi biseden, por mend i kishte të veprojë apo të mos veprojë. Nëse vepron si të veprojë. Të argëtohet, apo të shkonte të kalonte kufirin. Ai e llogariste që i vllau i tij, pasi nuk ishte kthyer deri më tani, ai me siguri e kishte paguar "bakshishin".
 
Kështu në mjegull, Hipi u nisë të provonte të gjente "trafiken e plakut" në Kosovë. Në pikën në hyrje, prap polici Indianë. Tani afër tij nuk ishin kolegët e tij. Kështu që në mënyrë krej natyrore, pse ta nxierrë vulen, Hipi mund të kalojë. Një buzëqeshje në shenjë përshëndetje mjafton. Hipi kaloj dhe u nisë në drejtim të qendrës së dyqaneve, hyri ndër dyqane, bleu gazeten në trafikë, por "Plakun e Trafikës" nuk e gjeti. Ashtu me mjegll në kokë në një ditë të bukur me diell u nisë drejtë grupit të oficierëve që ishin tubuar para kabinës ~3.5x~2m. Në pikë kalimi të kufirit ja zgjati fletë udhrimin policit Indian i cili tani "për çudi" e vulosi, dhe pas pak hapave Hipi ju drejtuar oficierit gjerman. Ishte një fytyrë 22-23 vjeçare, fytyrë e pa sherrë që ishte duke biseduar me një oficier të ShBAs-së. Hipi duke ja treguar historin e problemit, filloj të nxehet. Por edhe oficieri i ri nuk mundi që rrinte i qetë. Hipi Zhdripi ankohej për pengesat që i kishte qitur ftyrafëtyra e maqedonësmaqedones. Oficieri e kuptonte problemin plotësisht, po mundohej t'i tregonte Hipit se nuk është ajo ftyrëfëtyrë maqedonase, fytyra e vetëme që ështëishte duke i krijuar probleme. Përderi sa ata të dy bisedonin, policia filloj aksionin e mbledhjes së endacakve dhe futjen e tyre në kabinën ~3.5x~2m. Në nervozë e sipër, Hipi filloj të bërtas:
 
:Endacaktë i mblodhet por fëtyren e maqedones nuk e kapet, ftyren e disenfektuesve!
 
Oficieri i ri e humbi kontrollin dhe bërtiti
 
: Toka jote, njerzit e tu - bakshishë
 
Kishte të drejtë, fytyrat maqedone përbënin një përqindije shumë shumë të vogël, të tërë doganës. Ishte kufi shqiptar. Ishin fytyra nën uniforma, ishin fytyra që ato para të nxierrura nga populli si bakshish, i shpenzonin për pula të pjekura, për raki. Ishin fyrya si e atij, që dy-tri javë më parë Hipin e kishte udhëruar të lexonte seqë shkuante në fletë udhëtimin e tij (''Ky dokumen është i pa vleshëm në RSFJ''). Ishin me një fjalë mbeturina që kishin marrë poste dhe në kufi kishin krijuar një tregë shpekulantësh. Një treg nga i cili ndoshta edhe ata me nevojë përfitonin, por fitimet e këtyre njerzëve në nevojë nuk ishin më të larta se një pulë e pjekur e atyre fytyrave nën uniformen e shtetit të Republikës së Maqedonis.
10.849

edits