Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi:Hipi Zhdripi/shkresa për punë 000/1999-2007"

Hipi qëndronte para policit "madedon" dhe e shikonte atë dhe prapanicën e kerrit. Filloj të qeshë. Dual jashtë stresë, shikoj përreth ditë e bukur me diell, mori frymë thellë dhe mendoj: ''nëse duhet të jetë kështu si pasojë e kokë fortësis së vllait, atëherë në të jetë ditë hakmarrje për të gjithë ata që e kishin munduar Hipin në këtë udhtim. Le të jetë ditë argëtimi.''
 
Hipi ju afrua kaosit para kabinës së "funksionarve të lartë". Në kaos të gjitha fytra ishin shqiptare, brenda në kabinë një fytyr femre maqedone, që vuloste pashaporta. Hipi Zhdripi hyri në kaos - ishte ky rastë i mirë për argëtim. Pas disa shyrjeve valë-valë arrii të depërtoj te ftyra e maqedones. Ajo ftyrë filloj të fliste në maqedonisht. Hipi e kuptonte maqedonishten më mirë se serbishten por në ato momente përderi sa ai fillojë fjaltë e para në maqedonisht ja këthehu në anglisht dhe pastaj në gjermanisht. Ajo ftyrë shikonte dhe fliste më tej në gjuhë të përzie maqedonisht-anglisht. Në fund Hipi ja ktheu, shqip gjithë përmbajtjen e bisedes.
:Oj, qiko. Kçyre dokumentin nuk ka nevoj për vizë tranzite. Unë i kam vetë organet që e kanë lëshu këtë dokument.
::Te dezinfeksion, te dezinfeksion ... - ja këthej Hipit, ajo ftyrë e maqesonës duke treguar me gisht kabinën ku rrinte ai që kishte marrë 5 markat dhe ai që stërpikte rrotat.
10.849

edits