Dallime mes rishikimeve të "Interneti allashqiptarçe/427"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
Për deri sa të përpiloni regjistra të HTML-së, do të provoni e ushtroni disa variante të komentimit. Gjatë kësaj kohe është e udhës që para se të mblidhni njohuri me variantet tjera, të përdorni komentimet sipas shembullit të më lartë. Në këtë mënyrë, për këtë hapësirë të regjistrit interpretuesi i shfletuesit është "pasiv" dhe shumë lehë aktivizohet. Në këtë mënyrë nuk do të zemëroheni nëse keni fshirë diçka që nuk duhej.
==Fjala e autorit==
Për dallim nga fjala e autorit që në libra mund të jetë shumë e gjatë, këtu është më tepër fjala për njoftimin e lexuesit me disa të dhëna të shkurta mbi përpiluesin e amzës të ngarkuar e shfaqur për botën në rrjetë. Për këtë arsye gjatë përpilimit të këtyre të dhënave është e udhës të merren parasysh këto këshilla:
 
; Dëftohuni si përpilues
Tregoni lexuesit se kush e ka krijuar faqen. Përdoruesit kanë të drejtë të kenë njohuri se kush është përgjegjës për faqen.
; Dëftoni datën e krijimit
Gjeni hapësirë të përshtatshme ku mund të shfaqni datën e shfaqjes së faqes në internet. Kjo ka rëndësi të madhe, sidomos për informacionet e vjetruara. Paramendon që ju si përdorues të lexoni një listë të produkteve me çmime të vjetra? Me siguri do të ju pretë befasia e pa këndshme në shitore. Kur është fjala për datën, deri në vitin 2009, nëpër fleta të gazetave shqiptare ka lajme të panumërta pa data. Shpesh ngatërrohen edhe ndodhitë.
;Dëftoni kushte e kopjimit
Shkruani rreth të drejtave për përdorimin e përmbajtjes së faqes. P.sh. shkruani nëse përmbajtja është e lirë për lexim, kopjim nën kushte të caktuara, ose edhe për shpërndarje në formë pamfleti. Po ashtu edhe për figura dhe shenjat tjera grafike, është mirë që përdoruesi të di se çfarë të drejta mbi përdorim e tyre ka.
;Ofroni mundësin për njoftim me përdoruesin
Mundësin, që nga zhvilluesit shpesh quhet ''Feedback'', e krijoni duke dëftuar E-mail adresën ose duke shfaqur ndonjë formular të caktuar.
{{faqe}}
[[Category:Interneti allashqiptarçe]]
10.849

edits