Dallime mes rishikimeve të "Kur'ani/3"

25 bytes removed ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
|align="justify"|
[[figura:Kur'ani 3.png|right|350px]]
6. E për ata që mohuan është njëlloj, ua tërhoqe vërejtjen apo nuk ua tërhoqe, ata nuk besojnë. <br>
 
7. All-llahu vëndoi vulë në zemrat e tyre dhe vëshët e tyre, ndërsa në të pamurit e tyre ka një perde, e për ta ka dënim të madh. <br>
 
8. Ka prej njerëzve që thonë: “Ne i besojmë All-llahut dhe jetës tjetër (ahiretit)”, por ata nuk janë besimtarë. <br>
7. All-llahu vëndoivendoi vulë në zemrat e tyre dhe vëshët e tyre, ndërsa në të pamurit e tyre ka një perde, e për ta ka dënim të madh. <br>
9. (Përpiqen ta) mashtrojnë All-llahun dhe ata që besuan, por nuk mashtrojnë tjetërkë pos vetes, dhe nuk e kuptojnë! <br>
 
10. Në zemrat e tyre ka sëmundje, pra All-llahu ua shton sëmundjen, dhe pësojnë dënim të dhembshëm për shkak se përgënjenin . <br>
 
11. E kur atyre u thuhet: “Mos bëni ç’rregullira në tokë”! Ata thonë: “Ne jemi vetëm paqësues!” <br>
8. Ka prej njerëzve që thonë: “Ne i besojmë All-llahut dhe jetës tjetër (ahiretit)”, por ata nuk janë besimtarë. <br>
12. A nuk janë vërtet ata ç’rregulluesit?; Por nuk kuptojnë! <br>
 
13. Dhe kur atyre u thuhet: Besoni sikurse besuan njerëzit! Ata thonë: “A të besojmë ashtu siç besuan mendjelehtit?” A nuk janë vërtet mu ata mendjelehtit?; Por nuk e dinë. <br>
 
14. E kur i takojnë ata që besuan thonë: “Ne besojmë!” por kur veçohen me djajt e vet u thonë: “Ne jemi me ju, ne vetëm jemi tallur”. <br>
9. (Përpiqen ta) mashtrojnë All-llahun dhe ata që besuan, por nuk mashtrojnë tjetërkë pos vetes, dhe nuk e kuptojnë! <br>
15. All-llahu tallet me ta, dhe ua shton të këqiat duke i lënë të bredhin. <br>
 
16. Të tillët janë ata që blenë lajthitjen me udhëzimin, pra nuk pati fitim tregëtia e tyre dhe ata nuk qenë të udhëzuar.<br>
 
10. Në zemrat e tyre ka sëmundje, pra All-llahu ua shton sëmundjen, dhe pësojnë dënim të dhembshëm për shkak se përgënjeninpërgënjeshtronin . <br>
 
 
11. E kur atyre u thuhet: “Mos bëni ç’rregulliraçrregullime në tokë”! Ata thonë: “Ne jemi vetëm paqësues!” <br>
 
 
12. A nuk janë vërtet ata ç’rregulluesitçrregulluesit?; Por nuk kuptojnë! <br>
 
 
13. Dhe kur atyre u thuhet: Besoni sikurse besuan njerëzit! Ata thonë: “A të besojmë ashtu siç besuan mendjelehtitmendjelehtët?” A nuk janë vërtet mu ata mendjelehtitmendjelehtët?; Por nuk e dinë. <br>
 
 
14. E kur i takojnë ata që besuan thonë: “Ne besojmë!” por kur veçohen me djajtdjajtë e vet u thonë: “Ne jemi me ju, ne vetëm jemi tallur”. <br>
 
 
15. All-llahu tallet me ta, dhe ua shton të këqiatkëqijat duke i lënë të bredhin. <br>
 
 
16. Të tillët janë ata që blenë lajthitjen me udhëzimin, pra nuk pati fitim tregëtiatregtia e tyre dhe ata nuk qenë të udhëzuar.<br>
 
|-
2.824

edits