Tokajon/Njeri e kufi/3: Dallime mes rishikimesh

Rreshti 35:
=====Cili është shteti i mijëra liqeneve?=====
{{dygishta}} Finlanda. Shteti në veri të Evropës në gjirin e vetë ka rreth 60 000 liqe. Buza e tokës amë të Finlandës pengohet nga lagia e ujit të detit jo për shkak të akullit, por për shkak të mijëra ujdhesave dhe siujdhesave para saj
=====Ku është Ballkani?======
 
{{dygishta}} Ballkani është një siujdhesë në Evropë. Në ditë tona, në Ballkan ndodhen disa vende si p.sh Atdheu, Rumania, Bullgaria etj. Shtrihet nga Deti i Zi në lindje deri në Mesdhe në jug. Është hapësirë e vrazhdë malore dhe e bukur.
| valign="top" width="300px" bgcolor=#ABCDEF|
<center>
10.849

edits