Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/3"

 
=====Ku jetojnë skandinavët e vërtetë?=====
{{dygishta}} Skandinavët jetojnë në veri të Evropës, në Danimarkë, Norvegji, Suedi dhe Islandë. Kjo është e qarrtë sa i përket këndvështrimit politikepolitik. Sa i përket popullit vendas skandinav d.m.th atyre që njohin vetëm kufirin natyror dhe nuk i tërheqë as jeta politike as germat e shkronjat, ata jetojnë ende. Janë endacakë në një hapësirë të quajtur ''Lap'' ( ''Lappland'' ). Hapësirë e tokës në mes të Norvegjisë, Suedisë dhe Finlandës. Banorët e kësaj hapësire të quajtur ''Lapët''(''Lappen'') ose ''Samët''(''Samen'') enden ngjashëm me endacakët e Saharës. Edhe në këtë anë sikurse në rrethinën e Saharës, sistemet shtetërore ju kanë ngushtuar hapësirën dhe bëjnë përpjekje për integrimin e tyre në rrjetin shtetërorë.
 
=====Përnjëmend është mal "Klinika e Shvarcvaldit", a?=====
10.849

edits