Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

 
=====A bënë një shtet dy kontinente?=====
{{dygishta}} Po, bënë. Turqija është një shtet i njohur për këtë jo vetëm nga ana gjeografike por edhe më gjërë. Është qyteti i saj që shtrihet në dy kontinente. Është ura e Bosforit që lidhë dy kontinente - nga evropianët perendimor thirret ''Porta e Azisë'', nga ne ''Porta Jonë'' për aziatët. Ky qytet gjat ëjetës së tij është njohur nën tre emra. Themeluesi e quajti Bizant, romakët në vitin 330 Konstatinopole dhe osmanët në vitin 1453 Istambul. ''Mbi zona konstant në stom të ballit.''
 
=====Si thirret toka e ujdhesës së shkretë?=====
===== Çka është "Azia veç e veç" =====
10.849

edits