Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

 
=====Ku është qendra e fesë?=====
{{dygishta}} Afër Nilit. Me metra të sodit larg tij në Jerusalem. Ky qytet për shumë besimtarë është ''qytet i Zotit'' në tokë - qytet i shenjtë për jahuditë, të krishterët dhe myslimanët. Deri në vitin 1967 ishte i ndarë në mes shtetit të ri Izraelit dhe mbretërisë së Jordanisë. Nga kjo kohë e deri më tani qeveriset nga Izraeli. Për jahudit, Jerusalemi është kryeqyteti i vjetër i mbretërisë së ''Salamonit'' ku kishte ndritur tempullin. Për të krishterët është qyteti i shenjt ku Jezu Krishti ishte kryqëzuar. Dhe sipas besimtarëve mysliman nga një kodër e Jerusalemit, Muhameti ka marrë udhën për në qiell dhe mbi atë kodër sot gjendet një ndërtesë e shenjtë.
 
=====Cili lumë quhet "djepi i civilizimit"?=====
=====Çka është "Kalimanta" e çka është "Borneo"?=====
10.849

edits