Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

 
=====A ka raketa në Siberi?=====
{{dygishta}} Jo vëlla, unë nuk ke di. Por e di që Siberia ndodhet në lindje të vargmalit të ashpër e të pakalueshëm Ural. Është fjala për një sipërfaqe prej 14 milion kilometra katrorë e që shtrihet deri në oqeanin paqësorë. Këtë sipërfaqe e kanë shpall të vetën rustë dhe tani merret si e tyre. Është sipërfaqe me pyje e lumenj të pafund dhe me rrafshe të ngrira po ashtu të pafund. Një ndër hapësirat më të ftohta të banuara të tokës. Në dimër bien temperaturat deri në nën 67 gradë celsius dhe sipas kërkimeve të mija në anë të ndryshme të saj ka fshatra me nga një-dy shpijë të popujve vendas. Në disa vendbanime pakë më të mëdha kanë rusët kanë ndërtuar ndonjë ndërtesë e cila paraqet sistemin shtetëror të Rusisë por që në fakt shërben si qendër këmbimi në mes të shtetit dhe vendasve. Përgjatë buzës së ngrirë të tokës, rusët kanë hapur disa porte detare të vogla të cilat në kohët e fundit kanë filluar këmbimin e mallrave. Në anën karshi Japonisë dhe Kinës shkëmbimi i mallrave ka arrit në atë shkallë sa që prapa portave detare janë ndërtuar qytete të mirëfillta dhe tërheqëse për banorët rus nga Ukraina.
 
=====Kontinenti më i madh, lumi më i gjatë?=====
=====Ku është qendra e fesë?=====
10.849

edits