Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

 
=====E po, kjo fjala "Angok Wat" ka lidhje me poçe elektrik?=====
{{dygishta}} Jo, hiq. Me këtë shkruhet në disa gjuhë evropiane shkruhet emri i një rrjeti tempujsh apo mbeturave të tyre në Kamboxh. Merret si objekti më i madh i ndërtuar për besimtarët në botë. Në shekullin e XII, një popull nga juglindja e Azisë, i quajtur ''Këmer'' e kishte ndërtuar këtë rrjetë të tempujve në shenjë ''Zotit hinduist''. Më vonë, besimtarët budist e zgjeruan këtë rrjetë me tempujt e ndërtuar. Në shekullin e XVI u hoq dorë nga këta tempuj duke i lënë padore. Nën mëshirën e kohës mbet bati mbi ndërtesat e ndërtuara nga guri dhe pluhuri i drurëve të tempujve të ndërtuara nga dërrasat. Në vitet gjashtëdhjeta të shekullit XIX, një francezë e bëri të njohur për evropianët gjetjen e tij.
 
=====A ka raketa në Siberi?=====
=====Kontinenti më i madh, lumi më i gjatë?=====
10.849

edits