Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

 
=====Çfarë moshe arrijnë njerëzit në Azi, po mendoj mesataren?=====
{{dygishta}} Njerëzit gjatë jetës së tyre në tokë gjallërojë për periudha të ndryshme kohore - varësisht nga rrethanat. Disa vdesin të rijnë disa pleq - edhe mbi 100 vjet. Mesi i kohës së gjallërimit të njerëzve veç e veç brenda një hapësire nga gjeografët thirret ''mesatarja e jetës'' apo ''jeta mesatare''. Sipas këtij sortimi, mesatarja e Japonisë është 77 vjet - më e lartë se e evropianëve dhe amerikanëve. Në disa shtete të vobekta të Azisë kjo mesatare shkon më së shumti 45 deri 50 vjet.
 
=====Çka është Japonia?=====
=====Po, "Fuxhima" çka është?=====
10.849

edits