Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

No edit summary
{{dygishta}} Pikat më të thella të shtratit të tyre, kanë lumi ''Indus'', lumi ''Brahmaputra'' dhe lumi ''Ganges'', që ''gjarpërojnë'' në Pakistan dhe Indi. Shtrati i këtyre lumenjve, vende-vende arrin deri në kilometrin e pestë të nëntokës.
=====A ka përnjëmend aq shumë banor Azia, a?=====
{{dygishta}} Po. Kina dhe India, këtu nuk bënë të harrohet Indonezia, nga shumë këndvështrime, për ne janë gjigante. Është e vërtet se banorët që jetojë në një të treten e dheut të tokës sonë, përbëjnë dy të tretat e njerëzimit. Në kontinentin e vjetër jetojnë diku më shumë se 3 miliard njerëz.
 
=====Po në cilin shtet fliten më së shumti gjuhë?=====
=====Kam lexuar për "Khyberpas"=====
10.849

edits