Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

=====Ku e ka kulmin Azia?=====
{{dygishta}} ''Pika e kulmit të Azisë'' është edhe pika më e lartë e planetit. Por edhe pika më e ''thellë e themelit'' të planetit është pika më e thellë e Azisë. Mont Everesti, është pika më e lartë dhe pika më e ulët është diku në gjirin e ''Deti Vdekur'' afër lindjes së afërt - 400 metra. Dallimi i këtyre dy pikave është 9200 metra.
=====Cilët lumenj aziatik kanë thelluar shtratin e tyre më shumë?=====
{{dygishta}} Pikat më të thella të shtratit të tyre, kanë lumi ''Indus'', lumi ''Brahmaputra'' dhe lumi ''Ganges'', që ''gjarpërojnë'' në Pakistan dhe Indi. Shtrati i këtyre lumenjve, vende-vende arrin deri në kilometrin e pestë të nëntokës.
=====A ka përnjëmend aq shumë banor Azia, a?=====
=====Po në cilin shtet fliten më së shumti gjuhë?=====
=====Kam lexuar për "Khyberpas"=====
=====Ruga e mëndafshit është e mëndafshtë?=====
=====Ku ndodhet malet më të larta aziate?=====
 
10.849

edits