Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

{{dygishta}} Disa afrikanë kanë mbajtur dhe kultivuar traditën e tyre të jetës. Endacakët - njerëz për të cilët ''kufiri politik'' nuk ekziston, në Saharë dhe në anën veri lindore të Afrikës enden dhe zënë si vendbanim troje. Ata kah të enden, me vete marinë të mirat e tyre si devetë, dhëntë e dhitë. Nuk kanë vend qëndrim të ''përjetëshem'', vend qëndrimi i tyre është e gjithë ajo anë, ndërsa vend ndalimi aty ku është gjelbërimi i nevojshëm për kafshët e tyre.
===== Çka është "Afrika veç e veç" ======
{{dygishta}} ''[[Afrika veç e veç]]'' është veç e imagjinuar. Sipas ati projekti të imagjinuar, lexuesit e këtij libri që kanë aftësinë e filtrimit të fjalëve nga biseda e lirë dhe gjeografët mblidhen, bisedojnë dhe në frymën e krijuar përmbledhin mësimet për Afrikën dhe shtete e Afrikës veç e veç. Si zakonisht projektet fillojnë nga bisedat e lira. Në këto biseda hidhen kornizat e bisedës që e formojnë projektin, shkruhen të dhënat e dala na bisedat dhe pastaj vije deri tek ''lufta'' shkencore-popullore'' e përkufizimit të fjalëve nga [[Diskutim:Afrika veç e veç|bisedat]] dhe krijimit të ''skeletit''.
 
| valign="top" width="300px" bgcolor=#ABCDEF|
10.849

edits