Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/2"

No edit summary
===== A është më e madhja Azia?=====
{{dygishta}} Azia është kontinenti më i madh i planetit tonë. Sipërfaqja që zë ky kontinent, në matematikë i bije 44 milion kilometra katrorë. Me marrë Amerikën, veriun dhe jugun e saj, apo me i paramendua katër Evropa, e krijojmë një madhësi krahasuese për vete. Vija e buzës së tokës të këtij kontinentit përgjatë detit, është ma e gjatë sa tri vija të ekuatorit - anë e përreth tokës. Në matematikë i bije 130 000 kilometra.
=====Ku e ka kulmin Azia?=====
 
{{dygishta}} ''Pika e kulmit të Azisë'' është edhe pika më e lartë e planetit. Por edhe pika më e ''thellë e themelit'' të planetit është pika më e thellë e Azisë. Mont Everesti, është pika më e lartë dhe pika më e ulët është diku në gjirin e ''Deti Vdekur'' afër lindjes së afërt - 400 metra. Dallimi i këtyre dy pikave është 9200 metra.
 
| valign="top" width="300px" bgcolor=#ABCDEF|
10.849

edits