Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Çanta magjike e Gjeografit"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
* '''Anija'''
Anija është një transportuese e pa shmangëshme e çantës së gjeografëve, posaqërisht të atyre që studiojnë sipërfaqen e detit dhe brendin e saj.
* '''Anemografi'''
Anemografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar që iu shërben për regjistrimin si të drejtimit, ashtu edhe të shpejtësisë së erës.
* '''Atllasi'''
Atlasi hynë në çantën e çdo gjeografi.
* '''Pluviografi'''
Pluviografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar për matjen e të reshurave të shiut.
 
* '''Anemografi'''
*'''Seizmografi'''
Anemografi është instrument që hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar që iu shërben për regjistrimin si të drejtimit, ashtu edhe të shpejtësisë së erës.
Seizmografi është instrumentqë hynë në çanten magjike të gjeografëve të specializuar - seizmologëve për regjistrimin e kohës së shfaqjes, forcës dhe regjistrimin e të dhënave të tjera për tërmetet.
350

edits