Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

=====Çka ëshë Erosioni?=====
{{dygishta}} Nuk e di, duhet pyetur Ekspert gjeografin.
{{dygishta}}Erozioni (lat. erodere – shpërlarje), është proces i shpërlarjes dhe i grryerjes nën veprimin e ujërrjedhave, nën veprimin e akullnajave quiet abllacilon ose ekzarcion, nën veprimin e erës – deflacion, nën veprimin e valëve të detit dhe oqeanit – abrasion.
 
=====Çka kuptojmë ne me Erosion?=====
350

edits