Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

 
=====Ku ndodhet Varri i Andruet?=====
{{dygishta}} Varri i Andreut ndodhet në njësin federale të ShBA-së të quajtur Kaliforni. Është një gropë e madhe gjeologjike, me gjatësi mbi 1200 kilometra. Në këtë grop, takohen dy pllaka të korës së tokës - pllaka e pacifikut me atë të amerikës veriore. Këto dy plaka lëvizin pranë njëra tjetrës në afërsi - 5-10 centimetra brenda vitit. Në disa pika ngatërrohen ndërmjet veti dhe krijohet një fuqi e madhe e shtypjes. Kur lirohen, godetë tërmeti. Si bie fjala në vitet 1906 dhe 1989 në San Fancisko.
 
=====Pse u popullarizu San Fancisko më 1906?=====
=====Çka është Geysir?=====
10.849

edits