Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

 
=====Shkencëtarët, mund të i paralajmërojnë?=====
{{dygishta}} Vështirë. Në të vërtet shkencëtarët kanë të dhëna mbi gjendjen dhe lëvizjet që mund të pasojnë, por paralajmërim siq e kuptojmë ne, jo. Këta studiues që quhen seizmologë, nuk mund të japin me saktësi se ku do të jetë qendra dhe kur do të ndodhë.
 
=====Si matet fuqia e tërmeteve?=====
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Intenziteti i tërmetit varet nga disa faktorë siq janë sasia e energjisë së liruar, nga thellësia e hipoqendrës, largësia e epiqendrës dhe nga ndërtimi i Korës së Tokës. Veprimi i tërmetit mund të tregohet me ndihmën e shkallës së Merkal-Kanakal-Sibergut e cila i ka 12 shkallë që bazohet në pasojat shkatrrimtare të tërmetit.''
10.849

edits