Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

 
=====Cili mal ka lartësin më të madhe?=====
{{dygishta}} Mali që gjendet në Havai. Ky malë ngritet nga nëntoka e oqeanit paqësorë 10 203 metra lartë. Mirëpo vetëm 4205 metra ndodhen mbi sipërfaqen e tokës.
 
=====Kur janë krijuar Alpet?=====
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Alpet janë kruijuar në periudhën terciare (është periudhë e erës kenozoike) e cila ndahet në njësi më të vogla – paleogjen dhe neogjen.''
10.849

edits