Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Planeti/4"

448 bytes added ,  13 vjet më parë
 
=====Çka është projektimi i hartës?=====
{{Dygishta}} Paraqitja e sipërfaqës tri dimesionale si është në natyrë, në një fletë të rrafshët është pak si punë e vështirë - do mjeshtri. Mënyra se si gjeografë bëjnë këtë paraqitje thirret ''projektim i hartave''. Për këtë qëllim gjeografët janë specialzuar në një këndë të gjeografisë dhe kanë formuar logjiken e tyre të bazuar në shkencën e gjeografisë. Ky këndë tani është një shkencë në vete.
 
=====Çka është Kartografia?=====
{{dygishta}} [[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]:'' Hartografia është shkencë e cila merret me përpilimin, leximin dhe emërtimin e hartave.''
10.849

edits