Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/5"

 
=====Cila është fontana më e popullarizuar?=====
{{dygishta}} Faleminderit. Këto lloj fontana të nëxehta me të vërtet janë të bukua dhe interesante. Unë i kamë parë disa fontana të tilla - në TV. Amerikanët, siq është bërë zakon kohëve të fundit, ja kanë arritur që të popullarizojnë një fontanë të till, të cilen e quajnë ''Old Faithfull'' (me kuptimin e përafërt ''e vjetër por plot shpirtë''). Kjo fontan natyrore hedhë ujin çdo 73 minuta. Nga ky ujë, krijohet një shtyllë mbi 40 metra e lartë. Sipas amerikanëve, që 80 vjetë, asnjëherë nuk ka ''harru'' ta hedhë ujin. Kjo fontan ndodhet në parkun nacional amerikan, ''Guri i verdhë'' (ang.: ''Yellowstone'') në njësin federale të SHBA-së, Vjoming (ang.:''Wyoming'').
 
=====A hapin gropa fontanat?=====
=====A është e mundshme gjallëria pa dhe?=====
10.849

edits