Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

 
=====Çka është lumi?=====
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]:''Lumi është rrjedhë e madhe ujore. Nga burimi deri te grykderdhja në ndonjë lumë tjetër, liqen apo det, lumenjtë e marrin ujin nga përrenjtë dhe burimet dhe me rrjedhjen e tyre formojnë shtratin e lumit.''
 
=====A mund të shkojë lumi tepërpjetë?=====
10.849

edits