Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

{{dygishta}}Studimi i nën detit dhe nën oqeanit, mund të bëhet në disa metoda. Kështu janë të njohura metoda e Ehos - tingull i lësuar nga anijet, metoda e zbirimit si dhe metoda e zhytjes. Kuptohet që këto studime janë të kushtueshme. Për shembull, për metodën e zhytjes duhet të përdoren barka zhytëse që ne zakonisht i quajmë nëndetëse.
 
=====Çka është lumi?=====
{{dygishta}}Lumi është rrjedhë e madhe ujore. Nga burimi deri te grykderdhja në ndonjë lumë tjetër, liqen apo det, lumenjtë e marrin ujin nga përrenjtë dhe burimet dhe me rrjedhjen e tyre formojnë shtratin e lumit.
 
=====A mund të shkojë lumi tepërpjetë?=====
350

edits