Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/4"

 
=====Cili është liqeni më i madhë? =====
((dy gishta)){{dygishta}}Liqeni Kaspik është liqeni më i madh në Tokë, shtrihet në mes Evropës dhe Azisë, me nji sipërfaqe prej 371 800 km2. Pjesa veriore e liqenit është e cekët përshkak se mbushet nga materiali lumor që sjell lumi Vollga, ndërsa pjesa jugore është më e thellë, dhe thellësia më e madhe arrinë 1025 m.Liqeni kaspik është i njelmët gjegjësisht është det i mbyllur.Komunikacioni në liqenin kaspik është i zhvilluar ,por rëndësi të madhe ka edhe peshkimi.
 
=====Ku ndodhet liqeni i Prespes? =====
350

edits