Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/4"

 
=====Ku ndodhet liqeni i Prespes? =====
Liqeni i Prespës është njëri ndër liqenet me ujëra të freskëta në Evropë që u takon tre shteteve Maqedonisë, Shqipërisë dhe Greqisë me një sipërfaqe të përgjithshme prej 313.6 km2 nga të cilat 190 km² i takojnë Maqedonisë, 84.8 km² Greqisë dhe 38.8 km² Shqipërisë. Prespa është liqeni më i thellë tektonik në Ballkan me 853 metra thellësi.
 
=====Ku ndodhet deti "Tangajik"? =====
350

edits