Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

=====Sa depërton uji i lumit në detë?=====
 
=====Sa i moçëm është uji i pijëshëm?=====
{{dygishta}} Lumenjtë hynë në qarkun e ujit të tokës. Uji që ne e pimë, është së paku tre mliard vite i moçëm. Në atë kohë, për herë të parë filluan rreshjet e shiut në tokë. Po nga ajo kohë qarkullimi i ujit të tokës nuk është ndaulur dhe uji që pimë ne sjellet brenda këtij qarku. Nëse e zë ujin në pika të caktuara të këtij qarku ai mund të freskojë mendjen.
| valign="top" width="300px" bgcolor=#ABCDEF|
<center>
10.849

edits