Dallime mes rishikimeve të "Matricat dhe përcaktorët"

ska përmbledhje të redaktimeve
<hr><center> '''Matricat''' </center><hr>
* '''[[Matricat|Kuptimi dhe barazia e matricave]]'''
** ''[[Matricat|Simboli]]''
** ''[[Matricat|Matrica drejtkëndore]]''
** ''[[Matricat|Matrica komplekse]]''
** ''[[Matricat|Matricat e tipit të njëjtë]]''
** ''[[Matricat|Matrica katrore]]''
** ''[[Matricat|Matrica njështyllore]]''
** ''[[Matricat|Matrica njërreshtore]]''
** ''[[Matricat|Zero matrica]]''
** ''[[Matricat|Barazia e matricave]]''
* '''[[Veprimet lineare me matrica]]'''
* '''[[Llojet e posaçme të matricave katrore]]'''
* '''[[Shumëzimi i matricave dhe fuqia e matricës katrore|Shumëzimi i matricave]]'''
** '''[[Fuqia e matricave katrore]]'''
** '''[[Transponimi i matricës]]'''
* '''[[Matricat regulare, singulare dhe inverse]]'''
** '''[[Forma matriciale e sistemit të ekuacioneve lineare]]'''
** '''[[Matricat katrore të posaçme]]'''
*** ''[[Matricat katrore të posaçme#Matrica e Hermitit|Matrica e Hermitit]]''
* ''[[Format lineare#Rangu i matricës|Rangu i matricës]]''
* '''[[Përcaktimi praktik i rangut të matricës]]'''
* '''[[Matricat ekuivalente]]'''
* ''[[Matricat ekuivalente#Transformimet elementare të matricës|Transformimet elementare të matricës]]''
* ''[[Përcaktimi praktik i rangut të matricës#Forma kanonike e matricës|Forma kanonike e matricës]]''
* ''[[Teorema e Kronecker-Capellit#Matrica e ekuacionit linear dhe matrica e zgjeruar e tij|Matrica e zgjeruar]]''
<hr><center> '''Përcaktorët''' </center><hr>
* ''' [[Përcaktorët|Kuptimi i tyre]] '''
* '''[[Vetit e përcaktorëve]]'''
* '''[[Njehësimi i vlerës së përcaktrorëve]]'''
* '''[[Matrica e adjunguar dhe përcaktori i adjunguar]]'''
<hr><center> '''Sistemet e ekuacioneve''' </center><hr>
* '''[[Sistemi i tri ekuacioneve lineare me tri të panjohura]]'''
** ''[[Sistemi i tri ekuacioneve lineare me tri të panjohura#Formula e Cramerit|Formula e Cramerit]]''
** '''[[Zgjidhëshmëria e sistemit të ekuacioneve lineare]]'''
* '''[[Sistemi i n ekuacioneve lineare me n të panjohura|Sistemi i <i>n</i> ekuacioneve lineare me <i>n</i> të panjohura]]'''
** '''[[Algoritmi i Gaussit]]'''
<hr><center> '''Format lineare''' </center><hr>
* '''[[Forma matriciale e sistemit të ekuacioneve lineare]]'''
* '''[[Format lineare]]'''
** ''[[Format lineare#Rangu i matricës|Rangu i matricës]]''
* '''[[Pavarshmëria e formave lineare]]'''
* '''[[Pavarshmëria e rreshtave dhe e shtyllave të matricës]]'''
* '''[[Matricat ekuivalente]]'''
** ''[[Matricat ekuivalente#Transformimet elementare të matricës|Transformimet elementare të matricës]]''
* '''[[Përcaktimi praktik i rangut të matricës]]'''
** ''[[Përcaktimi praktik i rangut të matricës#Forma kanonike e matricës|Forma kanonike e matricës]]''
* '''[[Teorema e Kronecker-Capellit]]'''
** ''[[Teorema e Kronecker-Capellit#Matrica e ekuacionit linear dhe matrica e zgjeruar e tij|Matrica e zgjeruar]]''
<hr>
 
 
[[Category:Matricat| ]][[Category:Përcaktorët| ]]
10.849

edits