Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Lekë Matrënga"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: <math>{\color{red}XXX\ YYY}</math> {{Në|XXX YYY}}<hr> {|border="2" align=right cellspacing="0" cellpadding="0" rules="all" width="80%" style="margin:5px 0 1em 1em; border-style: solid; b...)
 
No edit summary
<math>{\color{red}XXXLek\ddot{e}\ YYYMatr\ddot{e}nga}</math>
{{Në|XXXLekë YYYMatrënga}}<hr>
 
{|border="2" align=right cellspacing="0" cellpadding="0" rules="all" width="80%" style="margin:5px 0 1em 1em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:95%; empty-cells:show"
|colspan="2" align=center style="background:#778899; color:white"|'''XXXLekë YYYMatrënga'''
|- bgcolor="#FFEBCD"
!colspan="2"|Jeta dhe Vepra
|- bgcolor="#f5f5f5"
|width="50%" align=center|[[Figura:ZZZ.gif|250px|XXXLekë YYYMatrënga]]''
|width="50%"|
|-
|colspan="2" align=center style="background:#dcdcdc;"|{{Në|XXXLekë YYYMatrënga}}</small>'''
<pre>
...se s'ishtë njerii nesh çë mkatë s'kaa;
XXX YYY
e lum kush e kujton se ka të vdesë,
e mentë bashkë mbë Tënëzonë i kaa,...
KËNGË E PËRSHPIRTËSHME
</pre>
[http://www.albasoul.com/letersia/Doreshkrime/matrenga.htm albasoul]
|}
 
Kronologjia e jetës
==VVVVJeta==
<br clear=all>
==1567==
* Në ''Piana degli Albanesi'' (Hore te Arberesheve ) të Sicilitë (Itali) lind Lekë Matrënga i regjistruar në amzat italiane si '''Luca Matranga'''
==1592==
* Shkruan librin "E mbsuame e krishterë", i cili ruhet në dy kopje.
==1619==
* Vdesë Lekë Matrënga
==Pasjeta==
===VVVV1964===
* Sciambra, Matteo, La ‘Dottrina cristiana’ albanese di Luca Matranga (Vatikan 1964).
===1979===
* Sulejmani, Fadil, E mbsuame e krështerë e Lekë Matrëngës (Prishtinë 1979).
==Burimi i të dhënave==
<references />
10.849

edits