Dallime mes rishikimeve të "Hipi Zhdripi i Fizikës"

No edit summary
:      '''Fizika astronomike dhe gjeofizika'''
:      '''Biofizika'''
*[[/1]]|Fizikanët
*[[/100]]|Në punim e sipë
==Mekanika==
{|border=0 align=right cellpadding=4 cellspacing=0 width=280 style="margin: 0 0 0em 1em; background: #f9f9f9; border: 0px #aaaaaa solid; font-size: 90%;"
|[[Figura:Forca Veprimi.PNG|290px190px|top|left|Forca Veprimi]]Veprimet e forcave
|-
|[[Figura:Forca Mbledhja vektoriale.PNG|290px190px|<hr>Mbledhja vektoriale e forcave]]<br>Mbledhja vektoriale e forcave<hr>a) dy forca me drejtim dhe kahje të njëjtë<br>b) dy forca me drejtim të njëjtë, kahje të kundërt<br>c) dy forca me drejtim dhe kahje të ndryshme
|}
:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; '''Lëvizja e forcave'''
:Dendësia #p#=m/V
:Shypja p=F/A
:Masa m=F/a
:Forca F=p*A
::F=F<sub>A</sub>+F<sub>B</sub>
::ku
:::F<sub>A</sub>=F* (b/l)
:::F<sub>B</sub>=F* (a/l)
:Momenti i forcës M<sub>b</sub>=F*l
 
:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; '''Mbledhja e forcave'''
*[[/1]]|Fizikanët
:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Forca është madhësi vektoriale
*[[/100]]|Në punim e sipë
:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pjesë të forcës F<sub>1</sub>,F<sub>2</sub>
:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Forca si rezulltat (rezja, rezultantja) F<sub>R</sub>
::&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Forcat me drejtim të njëjtë
==Kinematika==
==Termdinamika==
==Elektrodinamika==
10.849

edits