Dallime mes rishikimeve të "Hipi Zhdripi i Fizikës"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
//:      '''Fizika''' gjurmonëgjurmon thellësishtëthellësisht dukurit dhe kërkonëkërkon ligjet e dukurive të natyrës së vdekur dhe asaj të gjallë, ligje që kanë vlerë edhe në disiplinat tjera ekzakte.
//#:      '''Hapësirat klasike të fizikës#'''
:      '''Mekanika'''
//#Mekanika#
//:      ...që gjurmonëgjurmon lëvizjet e trupave, e forcave dhe pasojat e tyre.
//#Termodinamika#:      '''Termo-dinamika''', apo mësimet mbi nxehtësinë
//:      ...që gjurmon temperaturën e trupave, pranimi dhe largimi i nxetësisënxehtësisë, gjendjet agregate dhe ndrrimetndërrimet e tyre si dhe përçueshmërinpërçueshmërinë e nxehtësisë.
//#Elektrodinamika#:      '''Elektro-dinamika''', apo mësimi mbi rrymenrrymën
//:      ...që gjurmon vetit e trupave të ngarkuar me rrymë elektrike, magnetike; Pasojat e rrymës elektrike, formimin dhe transformimin e energjisë elektrike; qarqet elektrike dhe elementet ndërtuese të tyre.
:      '''Optika'''
//#Optika#
//:      ...që gjurmon shpërndarjen e dritës, reflektimin dhe thyerjen e saj; Figurat, veglat optike dhe ngjyrat.
//#:      '''Fizika bërthamre#bërthamore''', apo e atomit dhe bërthamës së tij
//:      ..që gjurmon ndërtimin e atomeve, ndryshimet në bërthamën e tij; Vetit e rrezatimit radioaktiv; ThërmiatThërrmijat elemetareelementare.
//#Teorit:      '''Teoritë e përgjithëshmepërgjithshme dhe të veçanta të relativitetit#'''
//#:      '''Fizika e trupave të ngurt#ngurtë'''
//#:      '''Fizika astronomike dhe gjeofizika#'''
:      '''Biofizika'''
//#Biofizika#
 
*[[/1]]|FizikantëFizikanët
*[[/100]]|Në punim e sipë
10.849

edits