Vini Re! Jeni duke lexuar pjesë në punim e sipër. Por mendojmë se ja vlenë të lexohen nga të interesuarit. Për bashkpunim shiko Wikibooks:Kuvendi


Dervish Shaqja - Muçaj[1]
(Llukë e Epërme-1912 † 11.04.1985)
NË ENCIKLOPEDI


“Artist i Merituar, rapsod i shquar e i njohur në mbarë Shqipërinë si drejtuesi i grupit të raspodëve të Rushbullit-Durrës. Me grupin e tij paraqitet për herë të parë në F.F.K-Gjirokastër 1968. Së bashku me rapsodin tjetër Demush Neziri, ata këndojnë një sërë këngësh të njohura si “Çjanë këto gjama që i bjen era”, “Prej Prokuplje deri në Nish”, “Moj e mira porsi bora”, këngët për “Azem dhe Shote Galicën”, N.Berishën etj. Gjithë regjistrimet muzikore të tij janë pranë Arkivit të I.K.P dhe Radio-Tiranës. Dervish Shaqja konsiderohet si një ndër raposdët më të shquar të Rrafshit të Dukagjinit. Me njërën prej melodive të kengëve të Dervish Shaqes, “Artisti i Popullit”, kompozitori Tish Daija kompozoi muzikën e valles “Festë të madhe ka sot Shqipëria”, me koreografi të “Artistit të Popullit” Panajot Kanaçi.


  1. Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare