Vini Re! Jeni duke lexuar pjesë në punim e sipër. Por mendojmë se ja vlenë të lexohen nga të interesuarit. Për bashkpunim shiko Wikibooks:Kuvendi


Aziz Ndreu[1]
(Peshkopi 1935-† Peshkopi 2000)
NË ENCIKLOPEDI


“Artist i Merituar”, rapsod i shquar në këngëtimin dhe interpretimin në çifteli. Rrjedh nga famile me tradita në fushën e këngës popullore. Aktivizohet dendur si muziktar popullor pranë shtëpisë së kulturës-Peshkopi. Afirmohet si muziktar popullor në interpretimin në vegël dhe në të kënduar në shkallë kombëtare, në “Festivalin e Këngës, muzikës dhe valles”, Tiranë 25-27 Nëndor 1959, ku vlerësohet me çmimin e parë si rapsod popullor. Pas kësaj merr pjesë rregullisht në të gjitha F.F.K e Gjirokastrës dhe atë të Beratit 1995. Regjistrimet e tij muzikore janë pranë Radio Televizionit Shqiptar. Një ndër këngët shumë të njohura të tij është edhe kënga e “Hajredin Pashës”.


  1. Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare