Qamili i Vogël
NË ENCIKLOPEDI


Eja t'vejmë kurorë

redakto
Eja t'vejmë kurorë 
---------------------
Nji ditë bukur 
Kur t´pashë
Rrugës tuj kalu
Nji dhurat ty ta dhashë
Përherë me m´kujtu

Ref.:
Shenjë dashnies t´a dhurova
Për jetë në zemër do të kamë
Trandofile ty të zgjodha
Jo kurr, s´do të harrojë

Ref.:(I)

Qen´ke rritë me dashuri
Mori lule e njomë
Eja gjeje lumturinë
Besnikë do t´qëndrojë

Ref.:
Jetë e lumtur po na pretë
Eja t'vejmë kurorë
Si dy lule në pranëverë
Ne së bashku dorë për dorë

Ref.:(II)

Ref.:(II)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Hajde moj buzëburbuqe

redakto
Hajde moj buzëburbuqe
---------------------------
Hajde, hajde, moj buzëburbuqe
Se pa ty nuk mund të rrijë
Të shëtisim mal´e fushë
Ani t'i kjajmë hallet te dashunisë

Mori lule, moj shebojë
Merrma dorën përmi dorë
Fol e keshë me t'bukren gojë
Se me ty do bajë kunorë

Ref.:
Se pranëverat po kalojnë
Shokë e shoqe m'bájnë zili
E di mirë pra mos t'harrojme
Çysh kemë lidhë moj këtë dashni

Mos ti bojmë zemrat me hallë
Mos t´a ngojmë moj askërkendë
Veç une, ti, dhe fati jonë
Askushë s´mundet t´na largojnë

Ref.:(I)

Hajde, hajde, mori lule burbuqe
Kalun ditë, po kalojne muj vjete
Po t´përbejë n´faqe t´kuqe
Ani te bashkohemi o sa ma´shpejtë

Edhe dalim me shetitë 
Dorë për dore, n´koder e mal
Do të flasim nje dakik
Kur t´shkojim të dy bashkë

Ref.:
Pra njashtu moj, do t´ja bëjmë
Do ta qojmë jetën n´lezet
Askërkendë mos t´a dëgjojmë 
Që t´na prish neve n´këtë jetë 

Do të bohem moj qik i ri
Do të gëzohem me ndonjë fëmijë
Do të bohem babë e nane
Ti pagëzojmë Teute Agron

Ref.:(II)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Po të them moj lulja e allit

redakto
Po të them moj lulja e allit
-------------------------------
Po të thóm moj lule e allit
A ki kajtë ndopak për mu
Se jamë metë si zogë mali
Qysh atë ditë që je feju

Se jamë metë si zogë mali
Qysh atë ditë që je feju

Sa shpejtë m´ke harru
M´qove fjal se t´kanë feju
Do t´marr tjetër, me lanë
Me t´lanë e me t´harru

A t´bjenë mend moj kur në shkollë 
Vetë më thojshe sa të du
Po pse sot, moj vetull hollë
Po i ngonë pleqtë, mu me tradhëtu
 
(?)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Na leu dielli

redakto
Na leu dielli
------------------------
Ref.:
Na leu dielli
Nat´buzë malit
Gjithë dynjanë
E ka ndriçu 

Ref.:(I)

Ref.:
Moj hapsane
Ty t´kaptë zjarrmi
Qysh na i morre 
Këta djemt e ri

Ref.:(II)
 
 Ref.:
 Vaj-vaj, Sy laroshe
 La-la, Me lot të qajë
 Hej-hej, E çojë mendjen 
 Goca ku m´ka mbetë

Ref.:
Çakë prej Durrësit 
Deri n´Shijakë
Qojë fikreti
Si ??

Ref.:(III)

Ref.:
Ku po m´qojnë
Mor qyqare
N´? shkollës
Mbyllë në gjahë?

Ref.:(IV)

 Ref.:(III)
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : Qamili i Vogël dhe Mazllom Mejzinil

Këngë

redakto

Qamili i Vogël & Mazllom Myezini

 1. Zambaku i bardhë
 2. Të shtunën kah iqinija
 3. Sa me t'shpejtë ma vune kambën
 4. Sa i bukur muji i Majit
 5. Punën time do ta shes
 6. Prajë bylbyl
 7. Po të them moj lulja e allit
 8. O djalë i gemit
 9. Një grusht dhe për kujtim
 10. N'çanakala u nisa
 11. Na leu dielli
 12. Mori nanë, rashë në hapsane
 13. Kur prej teje u largova
 14. Kur Nji ditë të pashë
 15. Ku po këndojnë këto dy kumrija
 16. Kënga e Ulqinit
 17. Kënga e Rexhep Gërçarit
 18. Këndo more bylbyl
 19. Ke me thanë ç'i bana vetit
 20. Janë mbledhë lulet
 21. Hajde t'shkojmë në Shkodër
 22. Hajde moj buzëburbuqe
 23. Kënga e Mihanes
 24. Eja t'vejmë kurorë
 25. Bash n'zeman të djelmënisë