Këngë Korçare
NË ENCIKLOPEDI


As e vogel as e madhe

redakto
As e vogel as e madhe
-----------------------
As e vogel as e madhe,
qenke çupe namuzqare,
e kur me shkon, me shkon me naze,
o moj e vogela

moj e vogela si drita,
sa te desha, sa te prita,
e me llokume te gostita,
o moj e vogela.

Sa moj sa te desha,
e po sa me doje,
ngado vije me kerko-kerkoje,
loznje e kendonje,
si zog me fluturonje,

Moj e vogela nazike,
sec me del me porosite,
e me dy molle me gostite,
o moj e vogela. 
Zhandri : Këngë Korçare
Teksti : ?
Orkestrimi : ?
Muzika : ?
Këndon : ?

Ne moshen e dashurise

redakto
Ne moshen e dashurise
----------------------
Ne moshen e dashurise
kur isha 20 vjeç,
me dhimbje mora rrugen
vasho per ne kurbet
me dhimbje mora rrugen
vasho per ne kurbet

Te lashe une ty moj Tane
te lashe moj ne vetmi
Tanen dhe Korçen time
valle do t'i shoh nje dite?
Tanen dhe Korçen time
valle do t'i shoh nje dite?

Mendoja mendoja
mes dhimbjesh kujtoja
shkelqimin e syçkave te saj
se shkoi dashuria, se shkoi lumturia
po vyshket venitet ajo vashe

Mendoja mendoja
mes dhimbjesh kujtoja
shkelqimin e syçkave te saj
se shkoi dashuria, se shkoi lumturia
po vyshket venitet ajo vashe

I vetem ne kete bote
larg o ne Selanik
Tanen dhe Korçen time
valle do t'i shoh nje dite?
Tanen dhe Korçen time
valle do t'i shoh nje dite?

Nena nga larg me shkruan
se Tana eshte martuar
tani s'mbetet gje tjeter
zemres t'i ve nje gur
tani s'mbetet gje tjeter
zemres t'i ve nje gur

Mendoja mendoja
mes dhimbjesh kujtoja
shkelqimin e syçkave te saj
se shkoi dashuria, se shkoi lumturia
po vyshket venitet ajo vashe

Zhandri : Këngë Korçare