Fisnikët
NË ENCIKLOPEDI


E kam ditur që një ditë do t´vjen liria.
Por nuk e kam prit të ndërrohet gjeografia
Deri dje, na kan sharë edhe na kan vrrarë
Dhe na prapë po flejmë, tashë dojnë me na ndarë
Dhe shqiptari i shkretë, prapë nuk po merr veshë
E ka nxánë një banesë, i ka shti vesht n´leshë
E ka ble një mobil, ???
Prej kaçikavt´pulës, gjithëve na dhembë kryetë
O Hasan, a ma ke pru shleperin me pula. Bre
E po shkojnë kaçikat, si faksi tyneherëve
Po-avë ninl tonëve, punë e madhe
Jonë qu pesh tonë, veq knojin, bojnë muzikë
Mirë i kena puntë. A-hë.
Kush po ka qefë, po inxhizon kaseta sot. Hë
A ki pare i ki krejtë
Aha!
Na ka mbulu bërllogu, rryma na harrojë
Rrugët gropa-gropa, as nuk po ka ujë
Ja kanë nis po vrahen, e po therren thika
I ka hyrë në hujë, të gjithëve politika
A ruhet kshtu Kosova, o vëllaznit e mijë
T´u e shajtë njani tjetrin, t´u e mbajtë xhelozi
Do na harrojë Zoti, na shkelë historia
Do të na shajnë nipat, kur t´vjenë ardhëmëria
Oooh!
Vallah i kôm, nxônë nja dy banesa,
Menjëherë mâs lufte, be dajë
A po doni mevë javë shitë
Falë i kom krejtë
Aahë!
Çysh bre, Mitrovica, ç'a je ka folë
Banesa mër, banesa jôm ka tômë
Çy ky Mitrovica
Banesa a po doni me ble, kâm edhe lokale
Pesë lokale i kômë, t´shkijeve
Shih ky Mitrovica, pëhë!
Ndash vëlla me u kënaq
Ej, kôm ni që i kan pru edhe
Do femna pej Rusie k'sajde. Hë!
Aaa! Po të mira jônë
Çysh the
Çka je more ka folë
O s'jâm ka foli... qy, qy
E din ti për çka po foli unë
Ti po ma përmendë... atje... që mu nda... diçka
Çka, ah, alo u knaqëm bre.

|}