Ekrem Kryeziu
NË ENCIKLOPEDI

Jetë na dhurove

redakto
Jetë na dhurove
---------------- 
  Flatrat mbi krahë, shqipet në ballë i patën
  Ishin zogj të diellit, por e puthën natën
  Ku u lindën, jetuan pa fluturuar
  Prandaj jeta u shkoi pa e shijuar


  Ndonëse në pranga, kënga prapë jehonte
  Se shpirti e lypte, që dikush të këndonte
  O robit për liri t'ja ngallte mallin
  Me kënge zemre t'ja qante hallin


  Na fale shpirtin e njomë, këngën na fale
  Nga skena jehonte aj’ zá në fush’ e male
  O Vaçe Zela k’saj toke të plaguar
  Jetë i dhurove, e mbajte të zgjuar


  Ndonëse moj motër ty të lindi nata
  Zërin nuk ta ndali stuhia dhe dallga
  Në kafaz e mbyllur na këndove
  Dhe shpresën ndër ne e gjallërove


  Kënga jote në çdo anë jehoi
  Të bukurën tek ne ajo e shpëtoi
  O të duan në Kosovë si ujt e Drinit
  O ushëtimë malesh, valë e Shkumbinit 
Teksti : Ekrem Kryeziu
Orkestrimi : ?
Muzika : Naim Krasniqi
Këndon : Naim Krasniqi