Aurela Gaçe
NË ENCIKLOPEDI


Albumi : /ÇILE ZEMREN

Hape veten

redakto

       Hape veten[1]

Hape veten ti,
Dhe dashuro jeten,
Vijmë në këtë botë vetem.
Hape veten ti,
Kur humb një dashuri,
Nuk kthehet përsëri.
Ti nuk më sheh,
S'di a më njeh,
Tek unë vetëm dyshon
Një hije të mbulon
Pse?
Nuk e di!
Natë, ke në sy.
Më tremb kjo xhelozi,
Kam ankthë e dridhërij.
Ti fantazon!
Se kupton,
Nuk e ndjen?
Sa herë më vret, zemrën.
Por nuk kam faj,
Se kam mall.
Jam e gjallë.
Oh! Prandaj të fal
E fundit fjalë
REF.:
Hape veten ti!
Shpirtin pa kufi,
Thellë teje,
Dhe dashuro jetën.
Vijmë në këtë botë vetem.
Hape veten ti!
Gjer në marrëzi të dua.
Këtë mall që djeg në gji,
Një det nuk mund ta pijë.
Perëndi nuk ke!
Ëndrrat pse i le të treten.
Një ditë këtë dashuri!
Veç koha do ta ngrijë.

Fati ynë shpresë e marrëzi

redakto

Fati ynë, shpresë e marrëzi[2]


Ne të dy,
Kurr s'jem ndarë
Ne të dy,
Kurr s'kemi heshtur.
Ëndërra ime,
Një shpend i marrë,
Krahët hap në re,
Qiellin gjen atje,
Tek ti.
Kur je larg,
Të presë me mall.
Kur je pranë,
Grindem me ty.
Jetë a lojë,
Ç'farë është vallë?
Duhemi të dy,
Grindemi të dy,
Se di!
REF.:
Ti je si engjëll,
Që më mbron gjithmonë.
Unë jam si zjarri,
Që t'djeg ngado.
Ti je djalli
Që në faj më fton.
Ndryshe nuk bëjmë dot. Jo, jo!
E kemi fatin, shpresë e marrëzi.
Na jep një engjell t'na mbrojë.
O, Zot!
Se ne, ne jetën tonë,
Jemi fëmijë,
Ndryshe nuk bëjmë dot. Jo, jo!

muzika: Ferdinano Deda
teksti: Ilirjan Zhupa

       Bosh[3]

Këtë herë nuk mund ta fshëhë,
Tani ta themë, ta dishë,
Atë që kurrë nuk ta kam thënë,
S'bëj dotë pa ty.
Ta fala shpirtin tim,
Çdo puthje, përqafim,
Si bizhu mbi trupin tëndë
I lashë, t'i ruash ti.
Dhe shtrati mbeti bosh,
Gjithëçka e mbushur bosh ...
Fluturova me avijone nëpër botë,
Të të harroj,
Tundimi me pushtojë
Në joshjet që s'mbarojnë,
E dhashë vetën, një si ty ta gjejë...
Dhe mbeta, ... bosh.
Çdo prekje, ledhatim,
Me japin dridhërim.
Asgjë në botë,
Nuk krahasohet me ty.
Me tjetër njeri,
Kur bëjë dashuri,
I mbyll sytë,
Mendoj për ty...
Dhe ndjejë pa fund vetmi...
Dhe shtrati mbetet bosh...
Dhe vetja luanë bosh...
Gjithçka e mbushur bosh.
Fluturoj, prapë me avionet nëpër botë
Të të harroj,
Tundimi me pushtonë,
Në joshje që s'mbarojnë,
E jap vetën një si ty ta gjejë...
Dhe mbetem... bosh,
Dhe mbetem...

muzika: Ardit Gjebrea
teksti: Timo Flloko

Jetoj[4]


Dua të më duash
Dua të mos vuash
Një refren i humbur
Qe mes njerezve e kërkoj
Beso e mos beso
Me gjysmën e vetvetes na shkoi jeta
Dhe thërras e heshtur
Baj një frymë të mekur
E s'kam një flok të prekur
S'kam një dorë që ta shtrëngoj
Beso e mos beso
Tek kjo dilemë e vjetër
Nisi jeta.
REF
Eh! Sa kam dëshirë të pres
Kur ke se ke të presësh
Ke një ëndërr, ke një shpresë
E dua,
Dhe të pres dikë të vijë
Me deren pa trokitur
Të mos mbetet asnjeri
Ti eja,
Një mik të më trokasë
Të trembi heshtjen time
Veten s'dua ta humbas
E dua,
Një dorë që ta shtrëngoj
Ta mbaj në dorën time
Dhe të them se po jetoj.

Origjinale

redakto

Oigjinale[5]


Nuk jam as e trend'të e tranuar.
Kujdes! Injektohem në gjakë.
Nuk kam rregullore të shkruar.
Në çdo kohë, do të jem kjo që jam.
Ja, ku po vjen ajo, toka bën tërmet.
Eksplozivi shpërthen.
Unë jam këtu. E po ta themë:
Je gjigande në skenë.
REF.:
Mbameni, amani, nuk mund të ndal,
Mbameni, amani, kufij nuk kam,
Mbameni, amani.
Kur dritat ndezin klubin,
E vendi ndezet flakë,
Naçut janë shumë "high",
E femnat janë shumë "hot".
Tërmeti është 8 ballë,
E sekondi nuk bënë klak.
Efekti është "A.G.",
Pa pirë të bënë ty, tapë, tapë.
"A.G.", unë jam origjinali,
Nuk presë, jam dimension i ri,
Sa lart ndihet adrenalina,
Jetoj momentin si të vijë.

muzika: Flori Mumajesi
teksti: Dr. Flori, Aurela Gaçe.

  1. Inteamza zyrtare "AURELA" - Hape veten
  2. Inteamza zyrtare "AURELA" - Fati ynë shpresë e marrëzi
  3. Inteamza zyrtare "AURELA" - Bosh
  4. Inteamza zyrtare "AURELA" - Jetoj
  5. Inteamza zyrtare "AURELA" - Jetoj