Grupi
'Asgjë Sikur Dielli'
NË ENCIKLOPEDI

Pronë

redakto
Pronë
------------
Çka nëse dihet që sipas tyre s'mund t'ofroj
Gjitha mrekullitë që deri tani i kisha në dorë

Çka nëse dihet 
që sipas neve kjo ndodhë në ankth
Dhe si do të kryhet 
do të bindesh kur të shikosh nga larg

A do të grindesh në vehte
Të shtiresh si e marrë
Apo do të pshtyshë në mua 
Sa herë të ipet rast

Kahdo që kthehem bindshëm më i mjerë
Duket se vetëm ti, nuk je këtë herë

Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Kur e di se nuk di

redakto
Kur e di se nuk di
---------------------
Nënë mendova ndryshe
Edhe pse nuk jam mbret
Nuk mund t'kuptoj këtë
Nuk mund të ndërroj gjë

Si nuk vëren, këtu duhet rend pa fjalë,
Nëse devijon mund t'bëhet vonë, krejt këto

Thonë se është në rregull,
Kur e di se nuk di

Në fat mendoj
Kur të shoh përsëri
Sikur të kemi...
Sikur të jemi...

Thonë se është në rregull,
Kur e di se nuk di

Harrojmë se kjo botë
Ç'farëdo që është
Ajo ka rregulla të veta
Mban rregulla të veta

Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Dikush...

redakto
Dikush...
----------
Dëgjoj zëra në kokën time pa rend
S'mund t'kuptoj gjë nga kjo zhurmë 
këtë herë,

Qëndroj vetëm në dhomën time i ulur,
dikë e dëgjoj
Një i çmendur në kokën time sillet dhe flet,
por unë nuk jam ai

Ne do t'humbim mbi re
Ne s'do t'flasim këtë herë

Shetis rrugës si viktimë e habitur dhe pyes
kend e kam pranë
Më vjen në moment dhe s'kërkoj ndihmë
nga 'kush
Unë mund të mendoj vetëm

Ne do t'humbim mbi re
Ne s'do t'flasim këtë herë
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Mendoja çdo gjë merr fund pa ty

redakto
Mendoja çdo gjë merr fund pa ty
---------------------------------
Vallë është e mundur 
Më kalon pranë si një copë akull
Nuk mund një puthje ta kujtoj
Ishe ti ajo, duket më bëhet
Nuk di çfarë kam sot

Ledhatimet athua ishin
Dhe ajo ëndërr
Një sheti s'më bie mend
Sa je larg nga unë, sa afër ishim
Të premtoja mrekulli
I marri thosha çdo gjë merr fund pa ty

Një grimcë ti një grimcë unë
Kështu fati e do këtë punë
Kthehem rrotull ndonjëherë
Ç'kanë këta njerëz shikojnë n'qiell
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Ne këndej

redakto
Ne këndej
----------
Njerëzit presin në rend,
Dihet për t'gjithë nuk ka vend
Disa prej tyre do t'ofrojnë
Letër të zbrazët si gjithmonë, 
pa kriter dhe mund të mjerë,
Mendojnë se janë t'vërtetë ata.

Ndër ne është bërë rutinë
Për të mëdhenjë, çdo gjë ka kuptim
Mbetet t'shpresojmë se do të ndërrojë
Të kthehem kah dielli perëndon
Të mos ndodhë të shetisim në kohë
Të mbesim prapë, të humbim dhe këtë hap

Nuk kam ide, çdo të ndodhë me ne, këndej
Nuk kam ide, çdo të ndodhë me ne, këndej
Nuk kam ide, çdo të ndodhë me ne, këndej
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Ti dhe unë

redakto
Ti dhe unë
----------
Sa u kuptuam, 
mbi këtë shumëçka ndërtuam
Ti dhe unë
Ashtu të kthjelltë, 
dorë për dorë udhëtonim
Ti dhe unë, ndonjë zë më shumë

Aaah, Aaah,
Ti dhe unë
Aaah, Aaah,
Ti dhe unë, maskë askund

Mbetëm të habitur, 
asgjë nuk mund të kuptonim
Ti dhe unë
Bëmë çka bëmë,
Mund të thuhet ateruam
Ti dhe unë, u ndamë në fund

Oh zot, pse kështu ndodhi,
Unë nuk e di,
Shpirti më humbi, nga dhimbja,
Që ndjej për ty
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Bankinë

redakto
Bankinë
----------
Mendova pakëz ndryshe
Kur u ngritëm më lartë
Mos ndoshta një ditë
Do ta ndërprejmë këtë varg

Ndërruam rroba t'vjetra
Ndërruam veten dhe ata
Bëmë që të ndalen
Të shikojnë me mall

Nganim papritur, 
ashtu të uritur ngaherë,
Në këtë besonim, 
shumëçka do të ndërronim këtë herë,

Mbërritën të nëntëdhjetat
Tatuazh në çdo anë
Por sa u mësuam
Të biem nga lart

A dimë pyes veten
Kjo nuk ish dhuratë
Përse kjo vonesë
Çdo herë më e gjatë

Nganim papritur, 
ashtu të uritur ngaherë,
Në këtë besonim, 
shumëçka do të ndërronim këtë herë,

Si ende s'mësuam
Këtë doemos duhet ndërruar
Si ende s'kuptuam
Këtë varg do vazhduar

Bankinë, oh..
Bankinë, oh..
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Amulli - II Rrugë

redakto
Amulli - II Rrugë
------------------
Mu duk se lëvize, hetova se ti je unë
Kjo më ndihmoi të kuptoj se jemi diku

Kujdes arritëm këtu duhet mund
Ky mur do të lëkundet dhe do të humb

Mendova çdo gjë do të rrjedhë nga këtu
Ashtu si mua të duket trokitëm shumë

Dhe kështu pa ndalë dëgjoj se kam humb
Si duket s'gabova ti ende je në gjumë

Si ti askund, 
Ashtu si flet bërtet në çdo skutë
Si ti as unë
Më thuaj pse kjo rrugë kështu merr fund

Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Kristal i zi

redakto
Kristal i zi
------------
Është e grisur në ballë, nga një fjalë
por ajo shtiret asgjë, s’ka ndryshuar
Më vjen si mjegull në dhomë,
dhe më shikon
Nata shtrihet si zjarr, nga sytë e saj

Kristal i zi, në sytë e saj
Kristal i zi, në flokët e saj

M’i fut gishtat në dorë, para se të shkojë
thellë në mua, një grimcë, do prapë ta takojë

Këndon : Asgjë Sikur Dielli
Koma
------------
Tani jam i shkuar, 
shumë më larg se ëndërrat
tani jam i zgjuar, 
më shumë se e nesërmja
Të gjithë janë këtu, 
kur hijet rrëzohen
Ditët janë të ngrira, 
nga një e çarë në kohë

Një vend i sapolindur, 
një vend në terapi
hyn i zhveshur dhe i ri, 
regji e një filmi të ri

Rri pranë, meje, rri pranë, meje,

Mbylli sytë dhe shiko 
sa larg mund të hidhesh
nuk ka më heronjë, 
vetëm një plak në gravurë
tani jam i shkuar, 
shumë më larg se ëndërrat
tani jam i zgjuar, 
tani jam i zgjuar

Shi shi, lagashi, shkoi plaka në mulli
shi, shi, lagashi, bani tre kuleq nër hi
shi, shi, lagashi, lage tokën me furi

Rri pranë, meje, rri pranë, meje,
merr frymë, pranë 
Këndon : Asgjë Sikur Dielli
Eho
------------
Më duhen hije dhe një bimë, 
në një dhomë
më duhen sytë dhe një flutur, 
në një det të zi

Në anën tjetër të gjithë janë të lumtur
ato në shpirt vallzojnë, 
Në mendje zemrat nuk rrahin, 
heshtja vjen dhe të merr
ajo vjen

Më duhet një këngë si një plaf, 
në një tendë
dhe më duhet një zjarr në këtë qiell, 
të ledhatoj

Ato rrjedhin, 
rrjedhin me lumin në pafundësi

Fytyra që treten në mua, 
f ytyra që s’duken kaherë

Më duhen prekjet që flasin 
me shikim
dhe duhen drita në këtë mal, 
t’më përsëriten
më duhet kjo këngë e pakënduar, 
me fjalë të krisura
më duhet një oqean, me eho, 
eho

Ato rrjedhin, 
rrjedhin me lumin në pafundësi
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Nuk më duhet

redakto
Nuk më duhet
------------
Nuk më duhet 
por nuk shuhet
kjo varësi 
që vetëm më shqetëson
Si e shkruar 
e pa ftuar, 
më rrethon pas
dhe më anulon.

E gabuar, 
disi e hutuar, 
duket sikur s`ke 
kohë të mendosh
Kot arnohesh 
të dëshmohesh
t`gjitha këto 
e bëjnë amullinë

Çdo e keqe rrjedhë nga dobësia
dhe varësia e cila të rrethon
Nuk do t`mbetem i grimuar
s`do t`pranoj që kështu të mbijetoj

Bindjet t`mia, bindjet tua
bindjet tona, n`parim dallojnë
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Merr guxim

redakto
Merr guxim
------------
Merr guxim e ec me mu’, 
diku larg, larg me mu’

Merr guxim e nis vrapo, 
diku larg mos hezito

Merr guxim e fluturo, 
unë kam krahë mos u friko

Ne jemi lartë, jemi shumë lartë,
poshtë ti mos shiko, dorën ma shtrëngo
ne jemi bashkë, ne jemi lartë

Merr guxim e ec me mu’, 
merr guxim e fluturo
unë kam krahë mos u friko
merr guxim e ec vrapo 
diku larg mos u friko

nuk ka më kthim, nuk ka shpëtim, 
merr guxim...
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Ndodhemi

redakto
Ndodhemi
------------
Habitur shikoj të tjerë, 
nuk di prej ku do t`filloj
ne mund të ndërrojmë, 
ne s`jemi këtu as atje

Ata që duhet t`ofrojnë 
bëhen sikur s`vërejnë
dhe çdo hap që bëj 
thonë improvizim

Ndodhemi, ku ndodhemi, ...

Çdo gjë duket shumë larg, 
aq larg sa s`ka kuptim
Ne jemi këtu, 
duket do t`mbesim këtu 

Ndodhemi, ku ndodhemi, ...
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Ku ka më mirë se me qenë shqiptar

redakto

(kush m'ka faj që jam shqiptar)

Ku ka më mirë se me qenë shqiptar
----------------------------------
Ku ka më mirë, ku ka më mirë
ku ka?
shqiptar... shqiptar

Shefqet, Alban, Dibran, Fatime, Selime,
Aida, Klejda, Mimoza, Zana, Ariana, Theofan,
Bujar, Visar, Altin, Kadrush, Kristë, Anton, 
Faton, Labinot, Drita, Iliriana, Shtjefën, 
Sherafedin, Alaudin, Gjergj, Lekë, Floriana, 
Vjosa, Suzana, Fatos, Petraq, Ilir, Salih, 
Ibrahim, Hashim, Enkela, Jeta, Marenglen,
Enver, Fidan, Korab, Alma, Arta, Kastriot,
Stakë, Bedri, Zylfiqefli, Lutfi, Luigj, 
Shefkije, Alije, Lejla, Ibish, Ndue, Miranda,
Fron, Sherafedin, Bora, Shkëndije, Patriot, 
Trim, Aldo, Ridvan, Shyqri, Paskal, Zeqir, 
Robert, Gani, Ardit, Shinasi, Sandër, 
Redon, Saranda, Ragip, Afrim, Gëzim, Besim,
Bajram, Shkenca, Flamur, Veton, Halit, Xhavit,
Ramush, Enkela, Jeta, Liridon, Irena, Hysnije,
Elena, Rifadije, Fllanza, Mariza, Melihate,
Shqipe, Kosovare, Abetare, Shqiptare.
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Lëvizim

redakto
Lëvizim
--------
Më larg se dielli, 
Më shpejt se drita,

Lëvizim, lëvizim

Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Aksident

redakto
Aksident
--------
O më nxjerr nga kjo gropë në një ëndërrim 
aksident

M’i freno dhimbjet edhe këputi shpresat 
aksident

Nuk jemi vetëm, 
eja të shkojmë
aksident

Futëm në bagazhin e dëshirave të humbura
aksident

Merri edhe ato ndjenja që janë të mbetura
aksident

nuk jemi më, 
udhë të mbarë

aaj, aaj, aaa,
ooo, ooo
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Bunker

redakto
Bunker
--------
S’mund të ndërroj, 
kështu t’kuptoj
dhe nuk kam shkas, 
ka kohë kështu flas

Duket njëjtë andej 
ky moment këndej
kjo s’do t’rrënoj, 
asgjë s’gaboj

S’do t’thotë që jemi një
s’do t’thotë që s’jemi një
vetëm se kështu ndjehemi
nëse nuk rrëfehemi

Injorim dhe mohim
‘72 nuk ka kuptim
kjo është sprovë 
dhe do të ndodhë

Nuk ka më drojë
Këndon : Asgjë Sikur Dielli

Mirupafshim

redakto
Mirupafshim
-----------
Së bashku, 
të gjithë, 
do të jemi atje
unë dhe ti, 
ti dhe unë, 
Diku

të gjithë 
së bashku, 
do të jemi 
Diku
unë dhe ti, 
ti dhe unë, 
Atje

Mirupafshim
o njeri, 
Mrekulli jemi, 
të gjithë, 

Atje ku unë do të jem ti. 
Këndon : Asgjë Sikur Dielli