Grupi
'7me7'
NË ENCIKLOPEDI

7 kodra

redakto
7 kodra
--------
Të merr erë e jugut
mbi ngrohësin e supeve
të shpien peizazheve
ku merr udhë vigrime
të dehë në frymëmarrje
e pajshme të maleve
të merr lotin krojeve
zëri dhe gurgullima

Por edhe 7 kodra 
të rafshin përmbi
ti mos u ligshto të klithesh

Unë kroi i syve ty
e dashurisë së maleve
mbi tokë përmbysen lulet
e lart'shohin në fole
merr gjithka buzëgjaku
mbushen damarët
njomësi e rrëmbyer buzëve
të shkurta t'atdheut
Teksti: TONIK
Muzika : TONIK
Këndon : 7me7

Eksperimental

redakto
Eksperimental
---------------
Ka hi një dreq i madh k'tu
Ky vend bombë e kurdisur
Djep i dikujt
Nxënësat aktrojnë Hollivudin
Burgu më i madh
Ky vend u bekoftë

Ne jemi njerëz
ne jemi test
ne jemi një kompleks
eksperimental

Korrik e shator
mos vdeksha prej natyrës
ju flet një zë i lire
1244
nga qielli po vijnë
marrin shtegtimin

Ne jemi njerëz 
ne jemi test
ne jemi një kompleks

Toleranca, korrupsioni 
ky shtet publik
ky shtet publik

Ne jemi njerëz 
ne jemi test
ne jemi një kompleks
Teksti: Flochki
Muzika : Flochki
Këndon : 7me7
Keq
----
Gërvishti kokën me dorën time
në mure nuk mund të hysh
zogjtë vdesin duke kënduar
po mos t'i zëmë në prit

Ideal nuk ka njeri 
veç qëllime ideale
as brekët nuk i kam vesh
sa e shkurt është kjo jete

Vetëm ti më thuaj 
se a kam shpirt e çka kam n'dorë
vetëm ty të dua
të dua më shume se gjithmonë

Asgjë ty nuk të premtoj
me ty do të jem gjithmonë
te dalim njëherë nga kjo dere
të shajmë pastaj si gjithë herë
Teksti: Flochki
Këndon : 7me7

Mirëdita

redakto
Mirëdita
----------
Nuk guxoj fytin ta ftohë
kështu ju them shokëve të mijë

Janë duke pirë e nuk ndalen
unë e ruaj fytin, zërin, ngjyrën

Mirdita...

Të gjithë me dëgjojnë se çka po flas
asnjëri s'më shikon se unë po plas

Rutina më mbyti mua
radio, drejtori më tha zërin ty ta duan...

Mirdita...

Në ketë natë e në ketë shi...
po të puth unë vetëm ty...

Teksti: Flochki
Muzika : Flochki
Këndon : 7me7
Nëse
----------
Të dua, më shume se krejt bota,
ti s’e din sa është toka
dhe thua, se ëndërron sikur Gjota
e janë fjale të kota
të dua, më shume se Belgjika
ti mendon sa Afrika 
dhe thua, se ku ka mbetur babi
ai ka shkuar te shpija

Ti thua se të pëlqen kojshia
e më pyet mua 
a ka lisi degë në liri
e as vet nuk e di
të përgjigjem
jo, unë jam, kush jam unë
po pare kam shumë
ti mendon se po i bie çiftelisë
ç'farë trullavise

Nëse donë me krye shkollën 
veç grahi ti, se...
nëse e ki motrën ti ma t'madhe
veç grahi ti, se...
babin n'politike e ke
veç grahi ti, se...
nëse t'ka pëlqye kojshia
veç grahi ti, se...
Teksti: Flochki
Muzika : Flochki
Këndon : 7me7

Njeriu me ombrell

redakto
Njeriu me ombrell
-------------------
Më falni. nuk desha të qesh
kisha ndërmend të shaj por i harrova fjalët
desha t'i zë lugetërit në grusht
me pështyu Zoti si engjëll të pafatë

Nuk prish punë, fare nuk prish punë
i ndodhë kështu njeriut, jo kafshës
fjalët nën ombrellë nuk kanë rendësi

Desha me nder me thanë, me nder me thanë
nuk desha as të qesh e nuk desha as të shaj
me falni i ndodhë kështu njeriut jo kafshës
përqesha majmunin para se ta ndërroja prejardhjen
Teksti: Rrahman Dedaj
Muzika : Artani 7me7 dhe Flochki
Këndon : 7me7

Ferizaj

redakto
Ferizaj
---------------
Ferizaj është histori e kohëve të reja
ku ndahet lumi e bashkohen zemrat
qytet i rrafshët, Ferizaj
ti Bondstillin, e ke pran
kalon treni, nis jetën historinë
ne jetojmë në Ferizaj
shumë ndjehen më të mëdhenj se Lyboteni
ne jemi më të forte se treni

rep.
Ferizaj është histori e re
te gjithë jemi nga këtu por asnjë nga k'tu se ke
ti je nga atje, ai nga aty,
të gjithë mysafirë në një vatër të re
ku ndahet lumi
ku shihet Lyboteni
ku bijen hekurudha, është Ferizaj

Teksti: Flochki
Muzika : Flochki
Këndon : 7me7

Qielli

redakto
Qielli
--------
Ti vjen e shkon, jo sikur ëndrra pa fjalë
unë lodër për ty
por prapë ta fali
i mbylli sytë, kur t'më puthesh se të njoh shumë mire
vuajtja më flenë në shpirt e dhembja më ne 
sikur ndonjë fatkeqësi

Le t'më dënoj qielli
nëse jemi çmendur
nëse bëjë mëkat që të dua
le t'më dënoj qielli
dhe të tërin le t'më zhduk
se nuk mundem pa ty
Teksti: Betimi 7me7
Muzika : Betimi 7me7
Këndon : 7me7

Vagoni

redakto
Vagoni
----------
Ende kam trishtimin 
ende është në mua
ende kam ikjen, fikjen, ende në vagon
mua më ka lig, më ka helmua
hekur, terr, qetësi
zi e më zi
ende në vagon
rrota fort më sillet, dridhet
ende e zezë në kokë
me tymin e bardh, avull
që kalon në kokë
kur më shkel në tokë 
vetëm ajo kokë
me sy e me laps në dorë
ende në vagon

Mund ta lesh ketë vend
te bëhesh zog
të flesh më shumë
ende në vagon
Teksti: Flochki
Muzika : Flochki
Këndon : 7me7

Flutura

redakto
Flutura
----------
Unë ty të desha në jetë
dhe vetëm një jetë e kam
dhe sa do që të jetë
ty përherë të kam
mbaje vetën për një kohë dhe mendo ku do të jesh
çka t'është mbushur koka ty
ta kanë bërë të tjerët

na-na na na na na na na
na-na na na na na na 

Duke pritur me kokën lart
nuk mund të prek
ke shumë ngjyra rreth e qark
prapë larg nga unë
dhe sa që të kuptoj
dhe sado që e di çka më bëre mua
nuk mund të pajtohem 
se të kam humbur dhe ende ty të dua

Fluturo ti larg prej meje
afër qiellit larg nga unë
harro lulen që e theve
flutur je me ngjyra shumë
Këndon : 7me7