Implikacioni NË ENCIKLOPEDI

Implikacioni i dy gjykimeve p, q quhet gjykimi pq (lexo : nëse p, atëherë q ose nga p rrjedh q ose p implikon q), i cili është jo i saktë kur p është i saktë e q jo i saktë.[1]

SimboliRedakto

 

BurimiRedakto

  1. Matematika I dhe II - Enti i Teksteve dhe i Mjeteve Mësimore i KSA të Kosovës, Fakulteti Teknik në Prishtinë (1979) [f.12]