0.tre pleq
 ----------
 Ni dit po takohen tre pleq qajtore edhe pe vesin plakin e par (1) ani qa pot punon djali a ka naj pare a? 

Plaki par(1):djali jem esht biznismen edhe ka qaq pare saqë shokit vet ja ka jep ni shpi 5 kat ,tanaj pe vesin plakin e dyt(2) e i joti qa punon a ka pare a? Plaki i dyt(2): djali jem punon per nifar kompanie te njoftun amerikane edhe e pagujn qaq shum saqe ni shokit vet per qdo muj ja jep ka dy(2) milion € euro, Pe vesin tretin(3) e i joti a punon a qa bon aj.plaki tret(3): djali jem u knaq sevda u trash 200killa i ka bo se i ka gjet njo dy(2) shok budall njani ja ka jap ni shpi 5 kat e tjetri ka 2 milion euro pe ja jep qdo muj ehhhiaa. Ja bon plaki par (1) dytit(2):mos jon be ata dy budallt tone.

   1. shqiptari ne bosnje
   ---------
   nje shqiptar shkon perte gjetur pune ne bosnje menjehere pas luftes duke shetitur neper qytet e zene nata takohet me nje polic ,nata ishte shume kthjellet enuk e dinte a prej dielli a prej hene dhe pyeti policin a eshte diell apo hene? POLICI IU pergjegj nuk e di se nuk jam prej bosnje
   2. Liban 2006
   -------------
   Në Libanë kanë shku vlerat e banesave në qiell.
   Ka sa po shitëshin?
   Jo çmimet po vlerat.
   3. Liban 2006
   -------------
   Algjazira: Libanezët tregojnë me dy gishta që kanë mbetur vetëm edhe dy banesa në Bejrut
   CNN : libanezët me gishta në shenjë "Victoria" thonë se kanë fituar.
   4. Kosovë 1999
   --------------
   Kush je ti? 
   Une.
   Po kush je ti se?
   Po unë de.
   Po pi di që ti, po kush ki me konë?
   5. Zvicra 2006
   ---------------
   Banues me qera në një shtëpi
   Në katin përdhësë banojnë shqiptarë.
   Në katin e dytë turq.
   Në nënkulm banojnë zviceran.
   Një ditë shtëpia në pikë të ditës digjet me të dhe të gjith banuesit në të.
   Kush nga këto mbetet gjallë?
   Zviceranët sepse kan qen në pune.
   6. Zvicra 2007
   --------------
   Banues me qera në një shtëpi
   Në katin përdhësë banojnë shqiptarë.
   Në katin e dytë turq.
   Në nënkulm banojnë zviceran.
   Një ditë shtëpia në pikë të ditës digjet me të edhe banuesit në të.
   Kush ashtë djegë?
   Zvicërani, se u kanë tu punu në Kompjuter, tjert jon konë nër kojshi.
   6. Zvicra 2008
   --------------
   Banues me qera në një shtëpi
   Në katin përdhësë banojnë shqiptarë.
   Në katin e dytë turq.
   Në nënkulm banojnë zviceran.
   Një ditë shtëpia në pikë të ditës digjet me të edhe banuesit në të.
   Kush ashtë djegë?
   Zvicërani plakë, tjertë janë konë në punë.
   7. Nasradinit në internet
   -------------------------
   Po, bisedo me këtë juzer, Nasradin a i lype me bisedu.
   O lypa një njeri me bisedu, 
   ky juzer po, por njeri jo. 
   8. Prifti dhe E veja që dy të freskët
   -------------------------------------
   Kam ardhur se më ka vdekur burri! - E veja e freskët
   Po, a la ndonjë amanet? - Prifti i freskët
   Jo nuk di - E veja e freskët
   Po a tha diçka para frymëmarrjes së fundit? - Prifti i freskët
   Po - E veja e freskët
   E, çka tha ? - Prifti i freskët
   Hiqe pistolen, mos bënë shaka me të. - E veja e freskët
   9. Gjeniu e Xhelozia
   --------------------
   Fatmiri e Fatmirja janë martuar para një muaji e gjysmë. 
   Pas një muj e gjysmë po më thotë gruaja se Fatmirja ka lind djalë. 
   U gëzova dhe menjëher shkova e bleva një Kompjuter për dhuratë. 
   Por nuk e di, e kam gruan xheloze. 
   Ajo nuk mund t´a pranonte se fëmija i tyre ishte gjeni. 
   Çyçanit, djalit tonë i janë dashtë nëntë mujë me kalu, i atyre vetem një muj e gjysmë. 
   10. Opingat
   --------
   Na ishte nji her ni njeri qi i pat ble do opinga edhe per me shku ne shpi u 
   dasht me i ra malit me therra e aj ka ec dath. e ka gjet nji njeri e i ka than:
   pse po ec dath tu kan ba këmbët gjak.e ai që i ka pas këmbët me gjak i ka than:
   me kan budall une me i prish opingat a!
   11. E dashura matematikë 
   -----------------------------
   -”Ti do me shume matematiken se mua?”
   “Sigurisht qe jo, e dashur - ty te dua shume me shume se matematiken.”
   -“Vertetoje kete!”
   “Ne rregull… Le te jete bashkesia e te gjithe objekteve qe dua” - 
   12. Vetëshërbimi
   --------------------
      Dikur në Jugosllavi, sot në Gjermani, 1998
   - Safet shka donë me thon fjala vetëshërbim ? - nga testi i intelegjencës kosovare
   - Zhitopromet, dugojë ku blejshim bukë. - Safeti 
   13. Polici dhe mixha
   -----------------------------
   - Mirëdita, Ajdi kartat ju lutem - patrolla e policis
   - Ha? - mixha
   - Ajdi karten mixh! - patrolluesi
   - Leternjoftimin po ta lyp mixh - bashkudhëtari
   - Fol moj qikë, shqip. - mixha
   14. Nasradini dhe lepuri 
   -----------------------------
   E zë Nasradin Hoxha një lepur dhe e fut nën një buçuk dhe shkon t’i thërrasë fshatarët që
   t’ua tregojë lepurin; ama paraprakisht i thotë gruas që të mos e lëviz buçukun. Gruaja
   kureshtare e lëviz buçukun dhe lepuri ik në mal. Kur erdhën fshatarët, Nasradini po iu
   thotë: afrohuni, afrohuni, ama kur e çoi buçukun, s’ishte lepuri! Nasradini iu bërtiti: a
   e dini pse iu kam thirrur?- dy buçukë bëjnë një shinik, shpërndahuni! 
   15. Agimi dhe Edita
   -----------------------------
   Ishin njëherë një qikë dhe një djalë dhe një natë kishin lënë takim për të nesërit. 
   Të nesrit në takim djali po prezentohet me emrin Agim, ndërsa vajza po i përgjegjet
   Edita - Ku e dite thi po ja kthenë djali, a të kamë treguar? A? 


   16. Saubopasaniku dhe hashishi
   -----------------------------------
   Njëri që sapo kishte ardhë si delegat në kryeqytet, nga fëmijtë e tij dëgjoi për heroin e kokain. 
   Një ditë vendosi të dalë e të blejë. Bleu hashish për heroin, u kthye në shtëpi, e tymosi dhe në fund tha : 
   "E kom ditë, që jam më i forti". U fut në banjo. Duke e shikuar muskujt e zhveshur në pasqyrë
   mendojë, mos vallë më ka mashtru. U nisë tek shitësi paratë t'ja kërkojë. Brenda disa minutave, Saubopasaniku 
   u popullarizua aq shumë sa që të gjelbërit e Paramentit të Evropës për kryetar e propozuan. 
   17. Xiu... 2000
   ------------------------------------
   Shka është një sendë që bënë xiu.... ?
   Vizë.
   Jo, shqiptari t'u shku n'vendlindje me BMW
   Shka është një sendë që bënë xiu, xiu, xiu ?
   Nuk e di, vizë tejkalimi!
   Po kthehet n'vend të punës.
   17. Xiu... 2009
   ------------------------------------
   Shka është një sendë që bënë xiu.... ?
   Vizë.
   Jo, shqiptari t'u shku n'vendlindje me BMW
   Shka është një sendë që bënë xiu... tëk ?
   Nuk e di!
   Po kthehet n'vend të punës, u ndalë në Kalimash.