Kushtrimi i djalërisë (pjesërisht)
Si lum ti, moj djalëri,
Me plot hov e zjarr të ri,
Si lum ti, moj Arbëri,
Që rrit bij me shpirt të ri.


Burra, trima si qëmoti,
Falnë gjakun, shpirt e jetë
Sipas fjalës që dha Zoti!
Shqipëria rron për jetë.


Si tufan u sul rinia
Nëpër male, shi dhe dborë
Si furtun’ e si stuhia
Jashtë armikun që ta çporrë.


Katundari dorëthatë,
Që s’gëzonte gjë nga jeta,
Më s’është robi jetëngratë,
Mbledh për vete, rend si bleta.


Porsi ujku, punëtori
Po sheh dit’ e çast të bardhë,
se me rendin sot që mori
Jetë e re filloi të zbardhë.


Lum si ti, moj djalëri,
Me plot hov e zjarr në gji,
Si lum ti, moj Arbëri,
Që rrit djem me shpirt të ri.


Asdreni
Burimi: Gazeta "Shqiptarja.com" 12.11.2013